Onze referenties

Vlaamse overheid

In België heeft de Vlaamse overheid veel verantwoordelijkheden. Met meer dan 40.000 ambtenaren die werken in verschillende departementen, agentschappen en locaties, was de nood aan één digitale huisstijl enorm groot. Een geharmoniseerde aanpak was essentieel, niet alleen visueel voor de website bezoekers maar ook intern voor technische problemen en toegangsbeheer.

Paddle bood de oplossing met het Paddle Content Management System en Paddle Platform. Tijdens de ontwikkeling lag de focus op de volgende 3 onderwerpen:

1 We hebben een gebruiksvriendelijk Paddle CMS (kañooh genaamd, voor de Vlaamse Overheid), zodat gebruikers op inhoud kunnen focusen zonder nood aan technische kennis.

2 We hebben visuele thema's geïntroduceerd voor elk niveau van de overheid, gebaseerd op één overkoepelende visuele identiteit met een paar minimale aanpassingen zodat gebruikers het onderscheid kunnen maken.

3 Ons volledig platform wordt centraal beheerd; en dankzij onze maandelijkse updates is elke website technisch up-to-date en veilig.
We hebben een centraal toegangsbeheer om problemen met toegang te vermijden wanneer een collega het departement verlaat.

 

Vandaag gebruiken meer dan 200 websites en 1200 gebruikers binnen de Vlaamse Overheid elke dag ons CMS.

 

VO
GO! scholen

GO! – afkorting van Gemeenschapsonderwijs! – is een scholenkoepel met 27 scholengroepen. De uitdaging was om hun huisstijl op de individuele scholenwebsites te implementeren en zo consistentie, een sterker merk en meer herkenbaarheid te creëren. Met het Paddle CMS, introduceerden we een GO! thema zodat elke school in lijn is met de huisstijl en voorzagen we een heel gebruiksvriendelijke oplossing. We beheren meer dan 65 websites voor het GO! onderwijs.

GO
Bevolkingsonderzoek

Bevolkingsonderzoek voert onderzoek uit over verschillende types van kanker en aangeboren aandoeningen. Het was niet mogelijk om alle gevoelige informatie op dezelfde website weer te geven, maar er moest toch een herkenbare visuele identiteit gecreëerd worden. Elke website moest zijn eigen identiteit en redacteurs behouden. Paddle heeft een globale visuele identiteit gecreëerd, met enkele kleine variaties om het verschil tussen de websites aan te geven.

CVKO